Blog Four

Αντιμετώπιση και θεραπεία

Οι θεραπευτικές δυνατότητες που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι γιατροί είναι πολλές και ξεκινούν με τη χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου. Στη συνέχεια μπορεί να συστήσουν ένα χημικοθεραπευτικό σχήμα καθώς και ακτινοθεραπεία (Τοmotherapy – Cyberknife).

Στην περίπτωση του καρκίνου του ήπατος το υπερσύγχρονο σύστημα TomoTherapy είναι το μοναδικό ακτινοθεραπευτικó μηχάνημα με ενσωματωμένο αξονικό τομογράφο που θεραπεύει όλο το φάσμα των ασθενών που χρήζουν ακτινοθεραπείας.

Το βασικό πλεονέκτημα του TomoTherapy και στην περίπτωση του καρκίνου του ήπατος, είναι πως προστατεύει τους υγιείς ιστούς μειώνοντας την έκθεση τους στην ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των παρενεργειών.

Ενναλακτικές θεραπείες

Παράλληλα μία άλλη βασική επιλογή στα χέρια των γιατρών είναι η ακτινοθεραπεία με ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα το CyberKnife®.

To CyberKnife® είναι ένα καινούργιο και εντελώς πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής ιατρικής που δημιουργήθηκε για τη θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων τόσο στο κεφάλι όσο και στο υπόλοιπο σώμα του ανθρώπου όπως στον καρκίνο του ήπατος.

Το CyberKnife® χρησιμοποιεί ρομποτική Τεχνολογία που αποκαλείται “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική υπό Απεικονιστική Καθοδήγηση”.

Αυτή η νέα τεχνολογία διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων θεραπειών και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τη μοναδική διαθέσιμη λύση. Και αυτό επειδή το CyberKnife δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του στόχου και της επικέντρωσης της θεραπευτικής δέσμης σε πραγματικό χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, επειδή χρησιμοποιεί το προηγμένο σύστημα ‘απεικονιστικής καθοδήγησης’.

Με την εστίαση στη περιοχή που παρουσιάζεται το πρόβλημα, ο ασθενής έχει τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες σε σύγκριση με όλα τα άλλα συστήματα.

Η μάχη θα κερδιθεί με την σωστή πρόληψη

Επιστημονική Ομάδα

Το αλκοόλ σκοτώνει

Περίπου 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στο Βιετνάμ από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υψηλό ποσοστό θανάτων από καρκίνο οφείλεται στην καθυστερημένη διάγνωση και θεραπεία, καθώς στην ασιατική αυτή χώρα ελάχιστοι άνθρωποι προσέχουν την υγεία τους. Το Βιετνάμ έχει επίσης υψηλό αριθμό ασθενών με ηπατίτιδα καθώς ανθρώπων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και είναι επιρρεπείς σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Σύμφωνα με ελλιπή στατιστικά στοιχεία, το 10% του πληθυσμού καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.